Belföld

Medgyessynél járt a HP alelnöke

Medgyessy Péter ma hivatalában fogadta a Hewlett-Packard vezetőit, köztük a cég nemzetközi alelnökét, Peter Blackmore-t és Beck Györgyöt a HP Magyarország vezérigazgatóját, akik egy Zalaegerszegen gyártott számítógépes adattároló egységet ajándékoztak a miniszterelnöknek. A kormányfő a Magyarországon piacvezető informatikai vállalat nemzetközi alelnökével és kíséretével megbeszélést folytatott a cég magyarországi befektetéseiről és tevékenységéről.

A State Library nevű tárolóegység a Hewlett-Packard vezető terméke, melyből évente közel egymilliót készítenek. Ettől az évtől az adattárolót kizárólag Magyarországon gyártják, a 200 embert foglalkoztató munkafolyamatot a HP egyik partnere, a Flextronics végzi Zalaegerszegen. Ezen kívül a HP Tatabányán számítógépeket, Szombathelyen monitort és Sárváron milliós nagyságrendben nyomtatókat gyárt.


A HP Magyarország Kft., mely a HP és a Compaq Computer Magyarország Kft. egyesülésével jött létre, Magyarországon az informatikai piac mintegy 15-16 százalékát tudhatja magáénak. A HP a világon a második, Magyarországon pedig a legnagyobb informatikai cég, amely fejlesztést és kutatást is végez hazánkban.

A HP Magyarország jelentős vállalati ügyfélkörrel rendelkezik. Az ötven legnagyobb hazai vállalat döntő többsége, a húsz legnagyobb bank 70 százaléka, s valamennyi mobil kommunikációs cég ügyfele a HP-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik