Belföld

Bizonytalan hétre számítanak a BÉT-en

A Budapesti Értéktőzsde értékadó indexe, a BUX hétfő reggel minimális, 0,72 pontos növekedéssel 7859 ponton nyitott. A szakértők a bizonytalan ármozgásokra számítanak.

Hétfőn az európai tőzsdéken eséssel kísért nyitás várható. Közeledik a második negyedév zárónapja és a labilis gazdasági növekedés miatt a vállalatok nem néznek kedvező kilátások elé a második fél évben.

A befektetők nem számíthatnak kedvező hírekre, talán a brit WPP hirdetési csoport éves közgyűlése a kivétel, amelyen a Cordiant átvételéről határozhatnak. Németországban a kelet-németországi autóipari sztrájk után hétfőn felveszik a dolgozók a munkát, ami kedvező hír, Olaszországban viszont az áramszolgáltatók kerülhetnek nyomás alá a hőhullám miatti, ismétlődő áramkimaradások miatt.

Londoni elemzők az FTSE 100-as index 20 pontos, a német DAX mutató 25, illetve a francia CAC-40-es index 10 pontos gyengülését várják a tőzsdék nyitásakor. A New-York-i DJI tőzsdemutató pénteken 0,99 százalékos veszteség után 8,989,05 ponton, a Nasdaq index 0,54 százalékos esés után 1625,26 ponton fejezte be a napot.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik