Belföld

Júliustól indul a Kossuth Rádió éjszakai műsora

Elsejétől, vagyis a jövő keddtől éjszaka is szól a Kossuth Rádió Budapesten és körzetében, a nyugati URH sávon, a 107,8 megahertzes, valamint Pécsett, Szegeden és Debrecenben a regionális frekvencián.

Az éjszakai műsor természetes hangvételt, kiegyensúlyozott stílust és kiismerhető szerkezetet kínál már hétfő éjféltől. Minden éjszakának lesz egy vendége, akivel nemcsak a műsorvezető beszélget, hanem a hallgató is bekapcsolódhat. Az éjféli hírek után, esetleg azok valamelyikéhez kapcsolódóan az elmúlt nap eseményeiről lesz szó, majd kezdődik a beszélgetés a fő témáról. Természetesen minden órában mondunk híreket.

Két óra után már a beérkezett e-mailekről is szó esik, sőt, lapozgatás is lesz a világhálón – csak zárójelben: másnap reggel az elhangzottak ott is olvashatók lesznek. Éjjel háromtól vagy folytatódik a beszélgetés a vendéggel, vagy az előző nap műsorait ismételjük, azok közül legalább is egyet-kettőt. Négytől a nappali műsorkezdésig összefoglaljuk az elhangzottakat.

Ízelítőnek néhány téma: Természet és lélek kapcsolata. Hétköznapi dühöngéseink. Az éjszaka is értünk dolgozók. A művészek érzékenysége. Óránként körülbelül 35 perc zene is lesz. Néhány szerkesztői név, Kulcsár Katalin, Rékai Gábor, Sándor Anikó, Szente László. Az első adás a tudomány, a technika, a művészet és a mindennapi élet kölcsönhatásairól szól, és Egyed László a szerkesztője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik