Belföld

A Blikk híre alapján indítana parlamenti vizsgálatot az SZDSZ

Az SZDSZ szerint a parlamentnek a lehető legsürgősebben ki kell vizsgálnia Nyitrai Zsolt fideszes parlamenti képviselő állítólagos összeférhetetlenségi ügyét, amelyről egy napilap számolt be a hét végén.

A Blikk című napilap szombati száma szerint Nyitrai Zsolt egy önkormányzati cégben, az egri Terra-Vita Kft.-ben az idén áprilisig felügyelő-bizottsági tagságot töltött be és erről képviselői mandátumának megszerzésekor, azaz tavaly májusban le kellett volna mondania.

Horn Gábor szabad demokrata képviselő az MTI-nek vasárnap elmondta: ha jól érti az újsághíreket, akkor abból az derül ki, hogy Nyitrai Zsolt talán nem is képviselő és indokolatlanul és elfogadhatatlanul vett fel ötmillió forintot az Országgyűléstől.

A kormánypárti politikus – utalva arra, hogy a fideszes képviselő nemrégiben Magyar Bálint oktatási miniszter háza előtt hangoztatta vádjait az SZDSZ-es politikus lakáshitele kapcsán – úgy fogalmazott: Nyitrai Zsolt a másik oldalon mindenféle végiggondoltság nélkül avatkozik be egy ember életébe.

“Ez a kettős mérce egyik legszembetűnőbb példája” – tette hozzá Horn Gábor.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik