Belföld

Átadták a GTS-Datanet új székházát Budaörsön

Átadták a GTS-Datanet Távközlési Kft. 1,3 milliárd forintos költséggel megépült új budaörsi székházát és távközlési központját. A pénteki ünnepélyes átadáson Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter elmondta: a GTS-Datanet története azt mutatja, hogy a világban tapasztalható átmeneti stagnálás ellenére az információs technológiáé a jövő, s érdemes Magyarországon távközlési szolgáltatásokba invesztálni.

A miniszter reményét fejezte ki, hogy az új elektronikus hírközlési törvény élénkíti a távközlési piaci versenyt, s az új szabályozás révén jelentős fejlődésnek indul az adatátvitel és a széles sávú internet felhasználás Magyarországon. Hozzátette: 2002. márciusa és 2003. márciusa között 41 százalékkal nőtt az internet-előfizetők száma, s tavaly december és idén március között 16 százalékkal, 220 ezerrel emelkedett az internetet használók száma is.

A távközlési és internet-szolgáltatásokat nyújtó GTS-Datanet tavalyi árbevétele 9 milliárd forint felett volt, az adó- és kamatfizetés tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) pedig meghaladta az egymilliárd forintot. Szathmári Géza, a társaság vezérigazgatója az MTI érdeklődésére

elmondta, hogy az árbevételüket és az EBITDA eredményüket az idén egyformán 17 százalékkal szeretnék növelni. Kifejtette: az idén a társaságnak egymilliárd forint árbevétele származik majd hangszolgáltatásokból, s a tervek szerint 5 év múlva már bevételük fele ebből a tevékenységből adódik majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik