Belföld

Oroszországban 6,8 százalékos GDP növekedés volt idén

Oroszország nemzeti terméke 6,8 százalékkal bővült az első negyedévben, szemben a múlt év azonos időszakának 3,0 százalékos teljesítményével - jelentette be pénteken a Gokonstat állami statisztikai hivatal.

A moszkvai kormány illetékesei úgy értékelték, hogy az orosz gazdaság az idei év első öt hónapjában 7,1 százalékos tempóval fejlődött, ami erősíti a reményeket, hogy a GDP növekedése az idén meghaladhatja a hivatalos tervekben szereplő 4,6 százalékos ütemet.

Putyin elnök pénteki sajtóértekezletén is kitért a gazdaság kérdéseire. Szerinte a múlt hónapban rögzített célkitűzés a GDP tíz éven belül történő megduplázásáról, teljesíthető és ebből a szempontból bátorítónak nevezte az első fél éves gazdasági teljesítményét.

Putyin elnök elégedettségét fejezte ki a kormány és személyesen Mihail Kaszjanov tevékenységével. Kaszjanov népszerűsége az áram -és a gázdíjak emelési és a közszolgáltatások megreformálásának szándéka miatt esett, ám a kormányfő szerdán túlélte a Duma alsóházában az elleni indított bizalmatlansági indítványt.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik