Belföld

Lemondott a Budapest Airport vezérigazgatója

Lemondott posztjáról Hidvégi Gábor, a Ferihegyi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport vezérigazgatója. Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.(ÁPV) közleménye szerint Hidvégi Gábor hétfőn levélben jelentette be lemondását a tulajdonosi jogokat gyakorló ÁPV Rt.-nek.

Indoklásában a vezérigazgató arra hivatkozik, hogy csak meghatározott időre vállalta a nehéz helyzetben lévő társaság vezetését. Úgy véli, hogy egyéves tevékenysége során szakmai feladatát teljesítette, a továbbiakban a magánszférában kívánja vállalatvezetési tapasztalatait hasznosítani - idézi a közlemény a vezérigazgatót.

Az ÁPV Rt. a lemondást elfogadta, Hidvégi Gábor közös megegyezéssel távozik a Budapest Airport Rt.-től. Feladatkörét az új vezérigazgató kinevezéséig Kármán Gábor általános vezérigazgató-helyettes látja el.

Május elején Apró Piroska, a BA igazgatóságának elnöke, valamint Kaposi János, az igazgatóság egy másik tagja is bejelentette lemondását. Apró Piroska lemondását azzal indokolta, hogy nem alakult ki megfelelő együttműködés az igazgatóság és a menedzsment között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik