Belföld

Felfuttatja szlovákiai üzemét a Volkswagen

A Volkswagen egyik magas rangú illetékese szerint elképzelhető, hogy más gyártóhelyek kapacitásainak csökkentésével egyidejűleg fogja szlovákiai termelését 20 százalékkal növelni jövőre a német járműipari konszern. Cél a termelés további növelése 2005-re is.

A szlovákiai ellátások felelőse elmondta, hogy az idei szlovákiai termelés elérheti a 290 ezer autót, esetleg többet is, jövőre viszont 340-350 ezer legyártása a cél. Mindez attól is függ, milyen kapacitásokat hoznak – más országokban lévők rovására – Szlovákiába. Az illetékes nem nevezett meg országot, ahonnét elhozná a Volkswagen a termelést – írja a Reuters.

2005 elejétől azonban valószínűleg megindul az Audi luxusterepjáróinak gyártása is Szlovákiában, erre a Pozsony melletti gyárat a jövő év elejétől készítenék fel.

Az idén a VW szlovákiai gyártóüzemének eladásai – gyakorlatilag teles egészében exportként – 35 százalékkal nőttek, a Volkswagen adja már a szlovák kivitel értékének 15 százalékát, önmagában jelentős hozzájárulást adva a szlovák kereskedelmi mérleg bevételi oldalához.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik