Belföld

Amerikai cégeket csábít Magyarországra a GKM

A Flextronics mellett az Intel, a Hewlett-Packard és nálunk még kevésbé ismert Soletron vezetőit próbálta meggyőzni a kedvező magyarországi befektetésekről az USA-ból a napokban hazatért Erdősi Péter, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium befektetési főigazgatója.

„Az innovatív, kreatív és ambiciózus magyar munkaerő vonzó lehet azoknak az amerikai cégeknek, amelyek kutatási-fejlesztési tevékenységgel összekapcsolt kapacitás bővítésről gondolkodnak” – mondta Erdősi Péter. Közülük az évi 14 milliárd dolláros termelési értéket produkáló Flextronics immár 3 milliárd dollárnyi terméket állít elő Magyarországon.

A befektetési főigazgató úgy véli, hogy az Intel, a Hewlett-Packard és az információs technológiai cégek ismert beszállítója, a Soletron is komolyan érdeklődik aziránt, hogyan lehet újonnan induló magyarországi vállalkozásokban részt venni kockázati tőkebefektetőként. Hozzátette: az Intel már el is indult ezen az úton.

A nemrég befejeződött amerikai befektetés-ösztönzési előadássorozat egyik célpontja Virginia állam volt, amely ma már a high-tech, azaz a legfejlettebb technológia egyik fellegvára.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik