Belföld

Magyar befektetői konferencia Virginiában

"Magyarország: az amerikai cégek kifizetődő útja Európába" mottóval kereskedelmi és befektetői konferenciát rendezett szerdán Washington mellett, a virginiai Viennában a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. és a washingtoni magyar nagykövetség Virginia állam kormányának közreműködésével.

A rendezvény az Egyesült Államok öt államára kiterjedő befektetési kampánysorozat záróakkordja volt. A Csillag István magyar gazdasági és közlekedési miniszter és Michael J. Schewel virginiai kereskedelmi miniszter társvédnökségével megtartott konferencián több mint száz üzletember vett részt Virginiából és Washingtonból. Az egyik fő előadó a virginiai miniszter volt. Csillag Istvánt Erdősi Péter, a tárca befektetési főigazgatója képviselte.

A magyar felszólalók bemutatták, milyen előnyöket, az úgynevezett harmadik generációs befektetésekhez illeszkedő lehetőségeket kínál Magyarország az amerikai cégeknek. Az amerikai vállalatok, így a GE Capitals, a Flectronics és a KPMG képviselői hozzászólásaikban kedvező magyarországi tapasztalataikra hivatkozva megerősítették, mintegy hitelesítették az elhangzottakat a potenciális amerikai befektetők előtt.

Már tavaly ősszel felmerült az amerikai-magyar befektetési, kereskedelmi és kutatási-fejlesztési kapcsolatok virginiai bővítésének a terve, Magyar Technológiai Park létesítése, amelyről tárgyalások folytak a virginiai kormánnyal. Jambrik Mihály, az informatikai és hírközlési minisztérium közigazgatási államtitkára szerdán bejelentette, hogy a tervezett központ, amely inkubátorházként is fog működni, az év második felében megnyílik Észak-Virginiában, Washington közelében.


 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik