Belföld

Hírek és cáfolatok – Paks ismét helyzetben

Az Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Biztonsági Igazgatósága, valamint a Paksi Atomerőmű szakemberei szerdán tekintik át a sérült fűtőanyag kötegeket tartalmazó tartályon belüli kamerás vizsgálat programját - jelentette be Kocsis István, az erőmű vezérigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján Pakson.

Ehhez kapcsolódva Hetzmann Albert vezérigazgató-helyettes hozzáfűzte: a program irányítói szerdán a Paksi Atomerőműben döntést hoztak arról, hogy a kamerás vizsgálat fokozatos állapotfelméréssel történjen. Első lépcsőben közvetlenül a távtartó lemeznél, és annak 500 milliméteres távolságában végeznek vizuális felvételezést.

Kováts Balázs, kommunikációs vezető nyomatékosan felhívta a figyelmet: minden alapot nélkülöznek azok a rosszindulatú híresztelések, amelyek Paks környékén illetőleg a Dunántúl egyes városaiban elektronikus levelek formájában elzárkózásra hívják fel a lakosságot.

“Semmiféle előírt határértéket, a normál üzemi értéket meghaladó kibocsátás nem történt, és jelenleg sincs az erőműben” – húzta alá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik