Belföld

Felszámolás alatt a szentesi ruhagyár

A felszámolás alatt álló szentesi ruhagyárban mintegy 40 aktív dolgozó kerül hamarosan utcára, és további 20-30 gyesen, táppénzen lévő dolgozónak is megszűnik a munkahelye.

A város polgármestere, Szirbik Imre, valamint a szentesi üzemet is működtető Szegedi Fonalfeldolgozó Kft. igazgatója, Kiss Sándor szerdán Szentesen sajtótájékoztatón ismertette azokat a munkalehetőségeket, amelyeket az önkormányzat kezdeményezésére a fonalfeldolgozó és a helyi Hungerit Rt. ajánlott fel. Szirbik Imre elmondta: ilyen mértékű létszámleépítés még nem volt a városban, az önkormányzat ezért kötelességének érezte, hogy próbáljon segíteni a munka nélkül maradt embereknek.

Kiss Sándor tájékoztatása szerint a fonalfeldolgozó szakmán belül ajánlott munkahelyeket: a szentesi üzemükben 12, a szegediben pedig 15 dolgozót tudnának fogadni. A baromfifeldolgozó Hungerit Rt. azonnal alkalmazna 70 munkást – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Katona József felszámoló arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a gyárat bezárták, és június 21-én mondanak fel a dolgozóknak. Hangsúlyozta: a csoportos létszámleépítést bejelentették a munkaügyi központnak, a béreket és a végkielégítést kifizetik. A ruhagyár tulajdonosa a kiskunhalasi központi Loretto Kft., amelynek ügyvezetője, Imre László az MTI-nek elmondta: a cég a múlt évig zömében bérmunkát végzett exportra. Közlése szerint az éves nettó árbevétel átlagosan 200-250 millió
forint volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik