Belföld

Leépítésekre készül a Hungexpo

Az év végéig a dolgozók több mint 20 százalékát bocsáthatják el a Hungexpo Rt.-nél – tudta meg a Népszabadság.

A Hungexpo vezetése hatékonyabb, egyszerűbb cégszervezetet szeretne, ezt reméli elérni az elbocsátásokkal. A Magyar Fejlesztési Bankhoz írott levelében a vásárcég vezérigazgatója, Barabás János úgy vélekedett, hogy a leépítés belső feszültségeket okoz, részben e miatt terjednek megalapozatlan információk a vállalatról.

A Hungexpo 269 dolgozójábó 114-et nyugdíjaztak a közelmúltban, számukra is sikerült elérnünk a tisztességes végkielégítést, ilyen szempontból az Rt. dolgozóinak kollektív szerződése kedvezőbb, mint amit a munka törvénykönyve előír – mondta a Népszabadságnak Böröcz István, a hungexpós munkavállalók szakszervezetének elnöke.

Böröcz szerint a több mint 20 százalékos, vagy a 200 fő alá történő leépítés kedvező piaci környezet és a megfelelő fejlesztések mellett túlzásnak tűnik. Böröcz István úgy látja, 245 fővel lehetne racionálisabban, de még mindig megfelelő szakmai színvonalon működtetni a céget. A leépítés módszer lehet egy jobb gazdálkodási rendszer kialakításához, de önmagában semmiképp sem célravezető – szögezte le a hungexpós dolgozók szakszervezetének vezetője.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik