Belföld

Magyarokat toboroz az EU

Több mint hatszáz, kifejezetten magyar állampolgároknak fenntartott álláshelyre lehet pályázni hétfőtől kezdve az EU-intézményekbe az interneten keresztül - írja a Világgazdaság. A kiírásokat tegnap tette közzé az unió intézményközi munkatárstoborzó irodája.

A most meghirdetett állandó státusok pontos száma hétfőn, a jelentkezések befogadásának első napján válik véglegessé, előzetesen 630 álláshelyről volt szó – közölte egy tegnapi sajtóbeszélgetésen Györkös Péter, a Külügyminisztérium főosztályvezetője. Kezdő tisztviselői (A8), jogász-nyelvész (LA8) és titkársági aszszisztensi (C4, illetve C5) kategóriákban lehet pályázni, a beadási határidő június 24., déli 12 óra.

Akiknek a pályázata az alapkövetelményeknek megfelel, azt versenyvizsgára hívják be – várhatóan az ősszel –, amelyet Budapesten és egy később meghatározandó vidéki városban folytatnak majd le írásban. Délelőtt teszt kitöltése, délután esszéírás lesz a feladat, végül pedig magyarul is össze kell foglalni az esszé tartalmát az egyébként angol, német vagy francia nyelven zajló vizsgán. Ez utóbbi rendelkezés azt célozza, hogy a magyar állampolgársággal rendelkező, de magyarul esetleg nem is tudó, születésük óta Nyugat-Európában élő érdeklődők ne szoríthassák ki a hazai pályázókat.


Tallózzon az állások között az EU munkatárstoborzó irodájának honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik