Belföld

Túlkínálat a drogpiacon

Háromszáz forint alá esett a korábban 1000-1500 forintba kerülő ecstasytabletták piaci ára - írja a Népszabadság. Ennek oka feltételezhetően az, hogy a nagybani terjesztők mellett vállalkozó kedvű fiatalok is beszálltak az üzletbe. Szakemberek szerint az alacsony árak miatt jelentősen növekedhet a hazai drogfogyasztás.

Hónapokkal ezelőtt még 1000-1500 forintba került egy darab ecstasytabletta, a piaci túlkínálat miatt azonban ma már akár háromszáz forintért, vagy annál is kevesebbért beszerezhető. A Népszabadságnak rendőrségi források elmondták: a terjesztők ma már azzal is elégedettek, ha minimális nyereséggel meg tudnak szabadulni a legkeresettebb diszkódrognak számító tablettáktól.

A túlkínálat egyik oka az lehet, hogy ma már nemcsak a direkt erre szakosodott bűnözők, hanem vállalkozó kedvű fiatalok is beszálltak a terjesztésbe. Ezek a fiatalok elsősorban fizetésük kiegészítése miatt foglalkoznak a tabletták árusításával. A rendőrség titkosszolgálati módszerekkel szerzett információk alapján úgy tudja: az ismert drogterjesztők mellett úgynevezett mezítlábas csoportosulások is megjelentek. Erre utal az is, hogy az elmúlt hetekben több kisebb szállítmányt – száz, illetve ezer darabos készleteket – foglaltak le közlekedési ellenőrzések során.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik