Belföld

Bronfman megvásárolná a Vivendi szórakoztatóipari részlegeit

A francia-amerikai médiacsoport, a Vivendi Universal bejelentette, hogy elnökhelyettese, Edgar Bronfman Jr. érdeklődik az iránt, hogy visszavásárolja a társaság amerikai szórakoztatóipari érdekeltségeit, melyeket három éve adott el a Vivendinek.

A társaság rövid közleményben adta hírül, hogy tárgyalások kezdődtek az amerikai érdekeltségek sorsát illetően, és azt is, hogy Bronfman Jr. jelezte szándékát arra vonatkozóan, hogy vezesse a lehetséges vásárlók konzorciumát.

A Vivendi április 29-iki igazgatótanácsi ülésén a cég elnöke, Jean-Rene Fourtou bejelentette az értékesítés tervét, amit azzal indokolt, hogy illuzórikus volt azt hinni, lehetséges lesz Párizsból irányítani azt az amerikai szórakoztatóipari birodalmat, amelyhez az Universal Studios, vidámparkok és kábeltelevízió is tartozik.

Bronfman Jr. érdekeltsége miatt kölcsönösen elfogadott megállapodás született arról, hogy sem ő, sem édesapja nem vesz részt a Vivendi igazgatótanácsi és bizottsági ülésein, és felfüggesztik Bronfman Jr.-nak az amerikai leányvállalattal fennálló munkaszerződését is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik