Belföld

Miniszterelnöki levél a hősi halott rendőr özvegyének

"Tudom, a részvétnyilvánítások nem enyhíthetik egy család fájdalmát. Akkor sem, ha a miniszterelnök biztosítja Önt, és szeretteit a köztársaság polgárainak együttérzéséről" - írta Medgyessy Péter miniszterelnök Borsos József alezredes özvegyének. Borsos Józsefet egy körözött bűnöző sebesítette meg halálosan, amikor elfogását megkísérelte a rendőr nyomozó. A századosi rangban szolgáló, az elfogáskor életét vesztő tisztet a belügyminiszter posztumusz alezredessé léptette elő.

“Mégis szeretném, ha tudná, hogy nincs az országban olyan polgár, aki ne osztozna most az Önök fájdalmában; aki ne gondolna az édesapjukat elvesztő Márkra és Szabolcsra; és aki ne ismerné Borsos József rendőrnyomozó nevét. Nincs olyan szeglete Magyarországnak, ahol ne gyászolnák azt a bátor férfit, aki a köz biztonságáért áldozta életét. Az Ön férje, Márk és Szabolcs édesapja, a Magyar Rendőrség alezredese a Magyar Köztársaság hőse lett” – folytatódik a miniszterelnök levele.

“Bűnüldöző volt, a szó legszorosabb értelmében. A bűn elleni harcot valódi hivatásnak tekintette. Erről árulkodik számtalan jutalma, dicsérete és példamutató hűséggel teljesített több mint két évtizednyi szolgálata. És erről vall az, hogy akkor is a közösségért cselekedett, amikor már a tulajdon élete sem volt biztonságban” – írja Medgyessy Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik