Belföld

Fejszál herceg szent ígéretet tett a rijádi robbantás kitervelőinek felkutatására

A szaúd-arábiai külügyminiszter szent ígéretet tett arra szerdán, hogy megtalálják a Rijádban hétfő éjjel elkövetett hármas öngyilkos merénylet kitervelőit. Szaúd el-Fejszál herceg egyúttal figyelmeztette az al-Kaida terrorszervezet vezetőit, hogy még megbánják tettüket.

Az amerikai NBC televízió Today című műsorának adott nyilatkozatában a herceg úgy fogalmazott, hogy bármekkora sikernek is könyveli el a merényletet az al-Kaida, még sajnálni fogja a történteket, ugyanis Szaúd-Arábia most teljes egységbe forrott ellenük.

A minden bizonnyal az al-Kaida öngyilkos merénylői által elkövetett terrortámadásban 34 ember – köztük hét amerikai, egy brit és több ír állampolgár – vesztette életét, 194-en pedig megsebesültek.

A Reuters jelentése szerint Szaúd el-Fejszál herceg elismerte, hogy számos jel mutatott a készülő merényletre. Ennek nyomán az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia közös bizottságot hozott létre, hogy megpróbálja megakadályozni a terrortámadást. Hozzátette, hogy a testület ezt a célt majdnem el is érte, de sajnálatos módon az al-Kaidának mégis sikerült végrehajtani a hármas merényletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik