Belföld

Bővül a legnagyobb magyar virtuális könyváruház

Új szolgáltatásokkal bővítette kínálatát a legteljesebb internetes könyvkereső szolgáltatást nyújtó Könyvkereső: a SULI+ program a 10-18 éves korosztály tanulását, a tananyaghoz kapcsolódó irodalom megtalálását segíti.

A legnagyobb magyar virtuális könyváruházként is működő Könyvkereső adatbázisa a SULI+ fejlesztés eredményeként kibővült a 2001-2004 közötti tanévekre ajánlott mintegy 8000 tankönyvvel és az oktatásban használható egyéb könyvek, CD-ROM-ok, videofilmek és irodalmi CD-k körével.

A http://www.konyvkereso.hu címen elérhető internetes oldalon a könyvek bibliográfiáját tartalomjegyzékkel, szinopszissal, a borító képével egészítették ki. A program a pedagógusoknak is segítséget kíván nyújtani a tananyag feldolgozásában, a legújabb oktatási segédletek és szakmai kiadványok elérésében.
Elkészült a csaknem 100 nevet tartalmazó, folyamatosan bővülő magyar szerzői adatbázis. Ez az utóbbi tíz évben megjelent, a magyar irodalom oktatásában kötelező vagy ajánlott művek szerzőjének fotóját, életrajzát és életművét tartalmazza.

A szerzők életrajzának bemutatása mellett vagy a könyvek találati oldaláról “utalók” segítségével elérhetők a Neumann Ház, a Magyar Elektronikus Könyvtár és más színvonalas irodalmi weboldalak szövegei, kritikái, interjúi és bibliográfiái. A Programajánló oldal a tanuló korosztályt, főleg az önképzésben és a távoktatásban résztvevőket tájékoztatja a könyvkiadók, könyvesboltok, iskolák, művelődési házak és szakmai civil szervezetek könyves programjairól, a többi között bemutatókról, dedikálásokról, író-olvasó találkozókról.

A három (magyar, angol és német) nyelvű, heti frissítésű könyvszakmai adatbázis – a teljes könyvpiac valamennyi kiadványáról tájékoztató állományt 1992-ben kezdték kiépíteni – ma már 88 ezer könyv, CD-ROM, videó, irodalmi CD és DVD, továbbá csaknem 6000 kiadó, kereskedő, szakbolt adatait tartalmazza. A kft. tájékoztatása szerint a Könyvkereső honlapját havonta 30 ezren látogatják, az átlagos napi megrendelések száma százötven.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik