Belföld

A Saubermacher Nagykanizsán építi ki térségi központját

Az osztrák hulladék- és környezetgazdálkodási cég, a Saubermacher AG Nagykanizsán a város új depóniája közelében építi fel közép-európai központját, 350 millió forintos beruházással. Ezt Hans Roth, a cég elnök-vezérigazgatója jelentette be sajtótájékoztatón, kedden Nagykanizsán.

Roth elmondta: a Saubermacher AG közép-európai központjának építése két hektáros területen, májusban saját kivitelezésben indul. A létesítményben – amit a tervek szerint október végén adnak át – irodaház, szolgáltató egység, veszélyeshulladék-válogató, tárolóraktár és karbantartó részleg kap helyet.

A Saubermacher piacvezető Ausztriában, jelen van
Csehországban, Horvátországban, Szlovéniában, Magyarországon, és Szlovákia, Románia, Ukrajna irányába kíván terjeszkedni. Ezért Nagykanizsa a stratégiai tervezésben és a marketingben a híd szerepét tölti be – hangsúlyozta Hans Roth.

A dél-zalai városban Saubermacher Pannónia Kft. néven tíz éve jelenlévő osztrák vállalat jelenleg 121 zalai-somogyi település 154 ezer lakosa, közülete számára végez szolgáltatást. A cég közép-európai központjának létrehozása kapcsolódik a 8,1
milliárd forint értékű Zala-Nyugat-Balaton regionális hulladékkezelő ISPA-projekthez is, aminek keretében Nagykanizsán 1,2 milliárd forintért korszerű, szelektív gyűjtésre alapozott depónia és osztályozó épül – közölte Makrai Márton, a kanizsai kft. ügyvezetője.

A magyarországi célokról Hans Roth elmondta: Budapest egy részével együtt hat magyar városban és körzetében végzik, és az idén még további 120.000 lakosú közép-magyarországi körzetre terjesztik ki a szolgáltatást. A közel 1.100 dolgozót foglalkoztató Saubermacher-csoport tavaly 120 millió euró árbevételt ért el, ezen belül Magyarországon 4 milliót.

A társaság középtávon piacvezető pozícióba kíván jutni a Dunántúlon – mondta az elnök-vezérigazgató. Az osztrák cég főprofilja a komplex hulladékkezelés, feldolgozás és hasznosítás. A Saubermacher-csoport legnagyobb – 20 millió eurós – beruházása egy, a cementiparnak szállító, alternatív tüzelőanyagot előállító ausztriai gyár, amelyet a nyáron adnak át – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik