Belföld

Több mint tíz jelölt az MTV élére

Szerdán bontják ki az elnöki posztra beérkezett pályázati csomagokat a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének tagjai.

Kevéssel a hétfői beadási határidő lejárta után Czeglédi László, a grémium elnöke – pontos szám közlését keddre ígérve – az MTI-nek úgy nyilatkozott, több, mint tízen adtak be anyagot.

Az MTI nem hivatalos értesülése szerint tizenheten pályáztak. A mostani a negyedik pályázati kör Mendreczky Károly MTV-elnök tavaly nyári lemondása óta.

Első alkalommal – tavaly szeptember 30-án – a pártdelegáltakból álló kuratóriumi elnökség Baló Györgyöt terjesztette a civil szervezetek képviselőit is magában foglaló nagykuratórium elé, ám az az indítványt elvetette.

A következő két kiírás esetében egyetlen pályázó sem kapta meg a jelöltté váláshoz szükséges kétharmados támogatást a kuratóriumi elnökségben tavaly december 5-én, illetve ez év március 27-én.

A március 29-én közzétett kiírás szerint a pályázatok elnökségi elbírálásának határideje május 27-e; az eddigi gyakorlat szerint az elnökségi javaslattétel napjára hívják össze a döntés meghozatalára jogosult nagykuratóriumot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik