Belföld

Paul McCartney a leggazdagabb brit zenész

Az idén is Sir Paul McCartney a leggazdagabb brit zenész, vagyona csaknem kétszeresen haladja meg az utána következő Lord Andrew Lloyd-Webberét - ez derül ki a The Sunday Times vasárnapi brit lap által ismét összeállított, egyes részleteiben már pénteken ismertetett vagyonlistából.

A vezető londoni lap a teljes terjedelmében vasárnap megjelenő Rich List 2003-ból a szórakoztatóipar szupergazdagjainak listáját tette közzé előre. Az új rangsor szerint Sir Paul, aki tavaly rendkívül sikeres turnét tett az Egyesült Államokban, 47 millió fonttal lett gazdagabb, és vagyona most már 760 millió font (1,2 milliárd dollár). A brit showbiz másik óriása, Lord Lloyd-Webber is maradt tavalyi helyén; 400 millió fontra becsült vagyona most is elegendő a második helyhez, de a zeneszerző-impresszárió 20 millió fonttal szegényebb lett egy év alatt.

Az idei listán helyet cserélt egymással Sir Elton John és a Rolling Stones frontembere, Sir Mick Jagger; Sir Elton (170 millió font) a hatodik helyről a hetedikre csúszott, Sir Mick (175 millió font) a hetedikről a hatodikra emelkedett, miután hozzávetőleg 20 millió fonttal gazdagodott egy év alatt. A The Sunday Times éves listája rendre a leggazdagabb ezer britet rangsorolja vagyona alapján; a lap az összeállítás vasárnapi közzététele előtt azt nem közölte, hogy ki áll az abszolút első helyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik