Belföld

Ismét elhalasztották a döntést a bolgár DSK Bank privatizációjáról

Az OTP vezetői kedden Bulgáriába utaznak, s bemutatják a magyar bankot a politikusoknak és a sajtónak. A DSK privatizációjáról péntekre ígért döntést elhalasztotta a bolgár kormány.

Az OTP közgyűlésén Csányi Sándor elnök-vezérigazgató a tervezett bulgáriai bankvásárlással kapcsolatban közölte: miután a péntekre ígért döntést elhalasztották, a jövő héten kedden az OTP vezetői Bulgáriába utaznak, ahol bemutatják a bankot a miniszterelnöknek, a politikusoknak és a sajtó képviselőinek is. Kifejezte reményét, hogy a döntés hamarosan megszületik.


A szófiai pénzügyminisztérium illetései a pénzügyminiszter távollétével indokolták ezúttal a privatizációs döntés elhalasztását. Az AP Dow-Jones által idézett megfigyelők a halasztást az eltérő érdekű csoportok nyomásgyakorlásával hozzák összefüggésbe.


Bulgária második legnagyobb pénzintézetének, a DSK állami
takarékbank 100 százalékának megvásárlására az OTP Bank és az osztrák Erste Bank adott be kötelező érvényű ajánlatot. A legnagyobb magyarországi bank 311 millió eurót, az Erste 293 millió eurót ajánlott.
     

Ajánlott videó

Olvasói sztorik