Belföld

A Magyar Televízió nyílt levele Juszt Lászlóhoz

Juszt László nyílt levélben fordult a köztévé vezetőségéhez, ők szintén nyílt levélben most válaszoltak.

Tisztelt Juszt Úr!

Nemrég nyílt levéllel fordult Ragáts Imre ügyvezető alelnökhöz, mert sérelmezi, hogy a közvéleményt A Tv ügyvédje című produkció kvalitásai és tartalmi részei helyett egyre inkább a műsor anyagi háttere foglalkoztatja.

A közvéleményt sem mi, sem az ügyvezető alelnök irányítani nem tudja, és nem is akarja: mert ezzel mélyen és alapjaiban sértenénk a sajtószabadság és a vélemény-nyilvánítás szabadságát. Levelében ugyanakkor produkciója melletti kiállást is sürget az MTV Rt. vezetői részéről.

Már az év elején felmerült alapötletként egy, az Önéhez hasonló típusú “problémamegoldó műsor”. Ez a kezdeti, homályos elképzelés találkozott később az Ön, illetve cége által benyújtott műsortervben foglaltakkal. Ebben nemcsak az MTV vezetése, hanem az időközben kinevezett programigazgató által vezetett Programtanács tagjai is egyetértenek.

A Tv ügyvédje című műsor költségvetése és annak részelemei meggyőződésünk szerint józan és reális piaci viszonyokat tükröznek. Ha az abban foglaltak nem lennének korrektek és elfogadhatóak, akkor nem kötöttünk volna Önnel szerződést.

Műsora azért készül külső gyártásban, mert úgy véljük, hogy a nézettség emelését és a köztévé presztízsét is emelni hivatott főműsoridős “infotainment” műsorok esetében általában célszerű a külső produkciós megvalósítás, továbbá olyan szerkesztői csapatot igényel, amely sikeresen küzdi le a versenyhelyzetből adódó akadályokat. A műsor sikere, illetve nézettsége alapján – pusztán stratégiai szempontok szerint – lehet dönteni a produkció további sorsáról (ezért került a szerződésébe a műsor által minimálisan elérni hivatott nézettségi garancia).

Hisszük, hogy A Tv ügyvédje fontos, hiánypótló műsor, és őszintén reméljük, hosszú távon is sikeresnek bizonyul.

Budapest, 2003. április 23.

Munkájához további sok sikert kívánunk:

az MTV vezetősége

Ajánlott videó

Olvasói sztorik