Belföld

Új vezérigazgató a Corus élén

Az angol-holland Corus Group Plc, Európa második legnagyobb acélgyártója, a Pechiney egyik korábbi vezetőjét, Philippe Varint nevezte ki vezérigazgatóvá, miután a múlt hónapban megváltak a korábbi vezértől, Tony Peddertől.

Május 31-én távozik a cégtől a jelenlegi ügyvezető elnök, Brian Moffat is, akit Pedderrel együtt sokat támadtak a társaság gyenge eredményeiért. Helyét jelenlegi helyettese, Jim Leng foglalja majd el. Az immár negyedik éve veszteséges Corus közleményében tudatta, hogy Varin éves jövedelme 690 ezer font lesz, és fizetésének 30 százalékával megegyező mértékű nyugdíjbiztosítás is megilleti.

Az 1999-ban a holland Hoogovens és a British Steel egyesülésével létrejött társaság a múlt hónapban kénytelen volt visszalépni alumíniumtermelő ágazatának eladásától a Pechiney részére, mivel a hollandok ellenezték az üzletet. Az új vezető kinevezése talán új alapokra helyezheti a döntéshozatalt, esetleg lehetőség nyílik majd a nem alapvetően fontos eszközök értékesítésére – véli Luc Pez, az ING Financial Markets elemzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik