Belföld

Csehországban 84 mobiltelefon jut 100 lakosra

Csehországban telített a mobiltelefon piac. Száz lakosra jelenleg 84 mobiltelefon jut, ami közép-európai országok között a második helyet jelenti - derül ki a Mobile Communications március végi nemzetközi statisztikájából, amelyet a keddi prágai sajtó közölt.

A cseheknél csupán a szlovének állnak jobban, ahol száz lakosra 85 készülék jut. Magyarországon a Mobile Communications szerint száz lakosra 68 mobil készülék esik. A listát a románok zárják, ahol száz lakosra 23 mobil telefon jut. Szlovákiában száz személyre 53, Lengyelországban pedig 35 készülék esik.

A legnagyobb cseh mobilszolgáltatónak, az Eurotelnek, április elején már 3,95 millió előfizetője volt, ami éves mértékben 16 százalékos növekedést jelent. Ez 60 ezer új használót jelent. Az idei év első három hónapjában a cég nettó bevételei 1,64 milliárd koronát tettek ki, ami kilenc százalékos növekedés. A hívásidő hét, míg az SMS üzenetek száma 12 százalékkal emelkedett. Tekintettel a piac telítettségére az Eurotel az idén nem számít fogalmának, illetve bevételeinek lényeges emelkedésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik