Belföld

Orbán: a jövőben is Magyarország marad a hazánk

Orbán Viktor volt miniszterelnök az EU-népszavazás eredményének ismeretében kijelentette: mindenki szabadságot, rendet és jobb életet várt már a rendszerváltáskor, amikor először merült fel az európai csatlakozás esélye.

A rendszerváltáskor azonban Orbán szerint kettészakadt Magyarország. Nyertesekre és vesztesekre. A vesztesek közé “a vidéki Magyarország és a panelek milliói” tartoznak. Éppen ezért okulnunk kell a hibákból, és azt kell elérni, hogy az EU-csatlakozásnak mindenki a nyertese legyen – fogalmazott az ex-miniszterelnök.

Orbán hozzátette: alig egy év maradt a tényleges csatlakozásig. Ez az ünnepléshez túl hosszú, a felkészüléshez viszont feszítően rövid. Éppen ezért “ma nagy szavak helyett nagy tettekre van szükség”.

A valódi kérdésekre valódi válaszokra van szükség – jegyezte meg Orbán Viktor -, mert a magyarokat nem az foglalkoztatja, hogy “lehet-e Bécsben kávézót nyitniuk”. Magyarok vagyunk, és a magyarok szeretnének a jövő nyertesei lenni – tette hozzá a volt kormányfő.

Nekünk Brüsszelben vagy Strasbourgban a magyar nemzeti érdekeket kell képviselnünk – hangsúlyozta a Fidesz politikusa. Párthoz tartozástól függetlenül kell szolgálnunk az ország érdekeit, még ha különböző frakciókban ülünk is az európai parlamentben. Mert már biztos, hogy Európa a jövőnk, de a jövőben is Magyarország marad a hazánk.

Innen üzenjük tehát mindenkinek – zárta beszédét az ex-miniszterelnök -, hiszen az Európai Unióban is nyernünk kell: Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik