Belföld

Fogyasztók bojkottja a benzinár csökkentéséért

Elektronikus postafiókunkban nap mint nap találkozunk kibontás nélkül is kidobásra ítélt haszontalan körleveleket. A franciák mégis ezzel a bizonytalan hatékonysággal működő módszerrel próbálkoznak, hogy drasztikus olajárcsökkenést érjenek el.

Talán már olvasóink közül is többen találkoztak a felhívással, miszerint a hét egy napján nem szabad benzint vásárolni. Ezzel olyan csapást mérhetünk az üzemanyag-forgalmazókra, hogy azok csak a benzinár gyors és radikális csökkentésével reagálhatnak. Bebizonyosodott, hogy ez az elmélet még nem működik tökéletesen a gyakorlatban, mivel ez csak egy elhalasztott telitankot jelentett a benzinkutaknak.

Az ötletet most tovább fejlesztették francia autóstársaink és arra kérnek minket, hogy két kiválasztott kúthálózat szolgáltatását bojkottáljuk. Ha ugyanis az Essótól és a Shelltől nem vásárolunk huzamosabb ideig benzint, akkor azok kénytelenek lesznek csökkenteni áraikat és mintegy dominószerűen a többi cég is ezt az árpolitikát követi majd. „Ahhoz azonban, hogy ez bekövetkezhessen több millióan kell, hogy legyünk világszerte, akik nem vásárolunk sem az Essótól sem pedig a Shelltől” – áll a francia levél magyar változatában. A bojkott-tábor az e-mail továbbküldésével bővül. „Ha mindenki továbbküldi mondjuk tíz ismerősének, már 300-an vagyunk. Ha ők ugyanígy cselekszenek, már 3000-en leszünk. Mire a hetedig generációjához érkezik a levél már elért és tájékoztatott majdnem 30 millió fogyasztót.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik