Belföld

Princz Gábort és hat társát gyanúsítottként hallgatják ki

A Fővárosi Főügyészség hétfőn írásban utasította az Országos Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni igazgatóságát, hogy Princz Gábort és hat társát gyanúsítottként hallgassa ki különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt. A Fővárosi Főügyészség erről hétfőn közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A közlés szerint a közel négy és fél éve tartó nyomozás során e bűncselekmény megállapíthatósága már a nyomozás kezdetétől a vizsgálat tárgyát képezte. A Princz Gábor elnöksége alatti bankügyletek vonatkozásában  a beszerzett szakvélemények, okirati bizonyítékok és tanúvallomások mostanra alapozták meg a vagyon elleni bűncselekmény gyanúját – olvasható a dokumentumban.


A közlemény szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a Postabank Rt. korábbi ügyvezetésének tagjai megszegték a pénzintézeti törvény és hitelintézeti törvény vagyonkezelésre vonatkozó szabályait, mert “kétes ügyleteik”  után nem képeztek megfelelő céltartalékot; üzletpolitikájuk eredményeként a bank elveszítette saját tőkéjét és ily módon mintegy 36 milliárd forint vagyoni hátrányt szenvedett.


A Fővárosi Főügyészség arról is tájékoztat, hogy az ügyészség a nyomozó hatósággal egyeztetett véleménye szerint az új gyanúsítás nem befolyásolja a nyomozás időben történő befejezését.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik