Belföld

Első dominó a sorban – Szíria Irak pártjára állt

Szíria az iraki népet támogatja az amerikai-brit invázió ellenében - szögezte le hétfőn a damaszkuszi külügyminisztérium szóvivője, válaszként az amerikai külügyminiszter pár órával korábban elhangzott felhívására.

Szíria úgy döntött, hogy a testvéri iraki nép oldalára áll, amely törvénytelen és igazolhatatlan invázióval néz szembe, és amelyet emberiség elleni bűncselekményekkel sújtanak… Powell úr tudja, akárcsak az egész világ, hogy Szíria az ENSZ és a Biztonsági Tanács által képviselt törvényességet választotta. A nemzetközi konszenzus oldalán állunk, amely nemet mondott az Irak elleni agresszióra – nyilatkozta egy közleményben a szóvivő.

Előzőleg Colin Powell amerikai külügyminiszter felszólította Szíriát: szüntesse be a “terrorcsoportoknak” és az iraki rezsimnek nyújtott támogatását. “Szíria most döntő választás előtt áll. Folytathatja terrorcsoportok és Szaddám Huszein halódó rendszerének támogatását, vagy rátérhet egy eltérő és reményteljesebb irányvonalra. Bármelyik mellett is dönt, Szíriát terheli a felelősség választásáért és a következményekért” – hangoztatta vasárnap este Powell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik