Belföld

Philips: nagyobb szerepet kap a magyarországi termelés

Mintegy harmadával csökkenti franciaországi tévégyárának létszámát a Philips annak nyomán, hogy az ottani kapacitások egy része Magyarországra települ – írja a Világgazdaság a Les Echos napilapra hivatkozva. A francia gazdasági újság úgy tudja, hogy a holland konszern a jelenleg 914 főt foglalkoztató dreux-i üzem alkalmazottainak a számát 295 fővel csökkenti, közülük mintegy száznak felajánlják a korai nyugdíjazás lehetőségét.

A Philips, mint ismert, az év elején jelentette be, hogy globális átszervezése nyomán Franciaországból Székesfehérvárra telepíti hagyományos (katódsugárcsöves) televíziói gyártásának egy részét. A jelenleg évi 2 ezres kapacitású francia üzem a jövőben a lapos monitoros tévéket gyártja majd.

Blazsevácz Péter, a Philips Magyarország Kft. kommunikációs vezetője a lap kérdésére a hírt megerősítette, de mint mondta, arról még nem ismertek további részletek, hogy az áttelepülés nyomán létszámban és gyártókapacitásban mennyivel bővülhet a jelenleg 800 fős székesfehérvári gyár. Az 1992-ben létesített üzem 1997-től a Philips egyetlen európai videó- és tévé-videó gyártója volt, egyéb szórakoztatóelektronikai végszerelő központként működik. 1999-ben a Funai céghez került át a videógyártás. Az üzemben jelenleg a kombitévék mellett DVD-írókat és -lejátszókat szerelnek össze.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik