Belföld

Új vezérigazgatója lesz a Fővárosi Csatornázási Műveknek

Megújítják a Fővárosi Csatornázási Művek Rt. (FCSM) vezetését a társaság francia-német befektetői a következő évek kihívásaira készülve, s e folyamat utolsó lépése az új vezérigazgató kinevezése lesz.

Ezt Rupp Tamás, a befektetők magyarországi érdekeit képviselő Csatorna Üzemeltetési Holding Rt. vezérigazgatója tudatta közleményében. Tájékoztatása szerint a befektetők úgy szakmai, mint üzleti szempontból sikeresnek tartják az FCSM elmúlt öt évét, amióta a fővárosi önkormányzattal együttműködve irányították a társaságot.

Rupp Tamás leszögezte: az FCSM privatizálása óta számos területen fejlődött, amiben természetszerűleg szerepe volt a cég eddigi vezérigazgatójának. Az FCSM Rt. befektetői azonban úgy vélik, hogy a vezetés megújítása a társaság fejlődésének velejárója.

A közlemény rámutat, hogy a fővárosi önkormányzat és a befektetők közötti szerződésnek megfelelően az FCSM irányítása a befektetők felelőssége és feladata. Ezzel összhangban tettek javaslatot a társaság vezetésének megújítására, és ennek részeként a vezérigazgató személyének megváltoztatására.

A francia-német befektetők úgy vélik, hogy az általuk jelölt Palkó György teljes mértékben alkalmas és felkészült az FCSM Rt. vezérigazgatói posztjára. A közlés szerint a cég jelenlegi vezérigazgató-helyettese hétéves víziközmű- üzemeltetési tapasztalattal rendelkezik, amit Franciaországban és Magyarországon szerzett, de dolgozott Németországban és az Egyesült Államokban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik