Belföld

További indexerősödésre számítanak a tőzsdei elemzők

Pénteken további erősödésben a BUX. Nyitáskor 42,17 pontos erősödéssel 7423,34 ponton kezdett a mutató.Ezzel összhangban enyhe emelkedést várnak pénteken a budapesti részvénypiacon a megkérdezett tőzsdei szakértők.

– A befektetők a csütörtöki elbizonytalanodás után pénteken ismét bizakodóak az iraki háborút illetően, ennek megfelelően kedvező hangulat és enyhe erősödés várható a részvénypiacokon – véli Kaposi Zsolt, az OTP Bank elemzője.

Fazekas Péter, a Buda-Cash Brókerház Rt. elemzője legfeljebb egy százalékos emelkedést vár a Budapesti Értéktőzsdén az európai piacok erősödése nyomán. Hozzátette, hogy a háborúval kapcsolatos napközbeni hírek ideges reakciókat válthatnak ki a piacokon.

A tokiói értéktőzsde pénteken ünnepnap miatt zárva tartott. A New York-i kereskedés utolsó két órájában ingadoztak a vezető részvénypiacok, de nyereségük nem múlt el. A tőzsde DJIA indexe csütörtökön 8286,60 ponton zárt, szerdához képest 21,15 pont (0,26 százalék) nyereséggel. A Nasdaq Composite 1402,76 ponton fejezte be a napot, a nap végére 5,69 pontot (0,41 százalék) erősödött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik