Belföld

A Lufthansa a légitársaságok élén: a nettó nyereség elérte a 717 millió eurót

Nyugdíjba vonulása előtti utolsó, az éves eredményeket bejelentő sajtótájékoztatón Jürgen Weber, a Lufthansa igazgatótanácsának elnöke, kiváló tavalyi évi eredményeket és a XXI. század kihívásaira felkészült vállalatot prezentálhatott.

“Mikor a júniusban esedékes közgyűlést követően Wolfgang Mayrhuber átveszi az irányítást, akkor egy sikeres vállalat élére léphet. Megfelelünk a XXI. század elvárásainak, vezető szerepet töltünk be az iparágban és továbbra is keményen fogunk dolgozni, hogy megtartsuk és erősítsük piaci pozíciónkat. A Lufthansa Csoport bebizonyította, hogy jól kezeli a krízis helyzeteket, gyorsan és rugalmasan reagál.” – mondta Jürgen Weber Münchenben, a cég pénzügyi eredményeinek ismertetésénél.

“Az ágazatbeli trend és az általános gazdasági helyzet ellenére a német Lufthansa megelőzte versenytársait és 718 millió euró működési eredményt könyvelhetett el.” – mondta Weber. Ezzel a vállalat a tavalyi működési eredményeket 690 millió euróval szárnyalta túl. A működési nyereség mellett a cég adózás utáni nettó nyeresége is jelentősen növekedett, 717 millió euróra. Ezzel párhuzamosan pedig a 3,8 milliárd eurós hiteltartozásait 1,1 milliárd euróra szorította vissza. “Ígéretünkhöz híven csökkentettük hiteltartozásainkat és növeltük likviditásunkat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik