Belföld

XXI. Magyar Sajtófotó-kiállítás a Néprajzi Múzeumban

A XXI. Magyar Sajtófotó pályázat mintegy 300 díjazott alkotása tekinthető meg a Néprajzi Múzeumban.



 Díjazottak

Hír kategóriában első díjat nyert Kovács Attila (MTI), a másodiknak járó elismerést Túry Gergely (HVG), a harmadik legjobbnak járó jutalmat ugyancsak Kovács Attila (MTI) nyerte el. A képriportok közül T. Balog László (Reuters) munkáját találták a legjobbnak, a második helyezett Németh György (MTI) lett, a harmadik díjat Knap Zoltan (Színes Mai Lap) kapta. A humor kategóriában Szalmás Péter (Népszava) felvételét érdemesítették az első helyre, a második díjat Éberling András (Blikk) kapta, míg a harmadik jutalmat Kovács Attila (MTI) nyerte el.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága által meghirdetett XXI. Sajtófotó pályázatra és kiállításra idén 3806 felvétellel, 425 szerző pályázott.

A MÚOSZ Nagydíját Koszticsák Szilárd (MTI) Hídi csata című képe nyerte, a kép a tavaly júliusban az Erzsébet hídon demonstrálók és a rendőrség összecsapását örökíti meg.

A zsűri döntése alapján mintegy 300 kép kerül bemutatásra a 2002. év legjobb sajtófotóiból a Néprajzi Múzeumban. A kiállítás megnyitóján adják át az Év Fotóriportere díjat és a sajtófotó-pályázat díjait.

A díjnyertes felvételek – a Gink Károly emlékkiállítással, a cseh Jan Sibik és a National Geographic tárlatával, valamint a Mosolyogva könnyebb pályázat képeivel együtt – a Néprajzi Múzeumban április 20-ig tekinthetők meg.

Nézze meg a díjnyertes képeket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik