Belföld

Svájcba költözik az Infineon

A német chipgyártó óriásvállalat, az Infineon hamarosan Svájcba helyezheti át székhelyét. A cég igazgatótanácsának elnöke, Ulrich Schumacher azt tervezi, hogy hat hónapon belül átfogó tárgyalásokat kezdenek az adóhatósággal, és még az év végéig kialakítják a cég központjának külföldre helyezését tartalmazó konkrét javaslatot.

A hírt elsőként közlő WirtschaftsWoche szerint Schumacher még a társaság jövőbeni felépítésének számos változatát tanulmányozza, míg a központ elhelyezésére három lehetőséget fontolgat.

Schumacher erről úgy nyilatkozott, hogy az európai országok rangsorában Svájc áll az élen, hiszen “már több más nagy társaság is oda költözött”. A második választási lehetőség Délkelet-Ázsia, nevezetesen Szingapúr, ami a legnagyobb felvevő piacokhoz való közelsége miatt lenne előnyös. Schumacher szerint az Egyesült Államok ebben a sorban csak harmadik lehet, igaz, a tőkepiacok innen érhetőek el a legkönnyebben.

Az Infineon arra számít, hogy központjának elköltöztetése sok száz millió eurós megtakarítást jelent majd számára, valamint azt is reméli, hogy ezzel az intézkedéssel hosszú távon számos német munkahely megtartása érhető el. A váltás mintegy 300 vezetőt érintene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik