Belföld

Samsung mobiltelefon mozgóképek felvételére és tévénézéshez

Tavaly augusztusban a Samsung Electronics volt az első koreai gyártó, aki olyan - beépített kamerával felszerelt - mobiltelefont mutatott be, mely mozgóképek felvételére, azok eltárolására és képernyőn történő lejátszására is képes. Az elmúlt hetekben a cég egy új videó mobil telefon-modellt (SPH-V3000) mutat be, mely a filmek fejlettebb kezelését teszi lehetővé.

Az SPH-V3000 használható a Korea Telecom Freetel által ajánlott vezeték nélküli Internet szolgáltatásokkal is. A valósidejű, letöltés közben is lejátszható formátum használatával a felhasználók hagyományos- vagy kábel TV adásokat nézhetnek telefonjukon.

Az új modell akár 30 percnyi videoanyag felvételét és tárolását is lehetővé teszi. A készülék 262 000 színű TFT-LCD kijelzőt tartalmaz, és dinamikus hang felhasználói felületének köszönhetően a felhasználók egyetlen gombnyomással élvezhetik hanggyűjteményeiket.

Az SPH-V3000 egy 110 000 képpontos CMOS kamerával és háromféle méretre (felvétel esetén kétféle méretre) állítható kijelzőt tartalmaz. Tízféle fényerőbeállításból választhatunk, és 200 állókép tárolható a memóriában. A multimédia üzenetküldés használatával hang- és szöveges üzenetek, valamint képek és dalok küldhetők és fogadhatók. A vezeték nélküli adatátvitel sebessége akár 2,4 Mbps is lehet, és a termék – más értéknövelt funkciók mellett – képernyővédők és csengőhangok Internetről történő letöltését is támogatja.

A Samsung Electronics becslései szerint a videotelefonok a koreai mobiltelefon-piac 10-15 százalékát teszik ki ebben az évben. Az igények kielégítése érdekében a cég továbbfejleszti videotelefon termékskáláját, és külső 256 színű szerves elektro-lumineszcens (organic electro-luminescence – OELD) megjelenítővel, illetve videokonferenciára is alkalmas modellekkel bővíti a kínálatot.

Az SPH-V3000 adatai
Méretek: 95 mm hossz x 50 mm szélesség x 25 mm magasság
Súly: 128g (standard akkumulátorral)
Feszültség: 3.7V
Fő LCD: 176×192 képpontos, 262 000 színű TFT-LCD
Külső LCD: 96×64 képpontos fekete-fehér LCD (4 soros)
Szín: Ezüst

Standard (1000 mAH) akkumulátor adatai
Folyamatos beszélgetési idő:
Megközelítőleg 160 perc
Készenléti idő: 80-250 óra

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik