Belföld

Vezetőváltás a Holcim élén

Teljesen átalakul a lábatlani és hejőcsabai cementgyárat működtető Holcim Hungária Cementipari Rt. vezetése. Laskóy Ágnestől, a cég kommunikációs igazgatójától a Népszabadság megtudta, hogy a svájci Holcim Holding a továbbiakban Pozsonyból irányítja cseh, osztrák, lengyel és magyar leányvállalatait.

A Holcim Hungária korábbi magyar igazgatóságának néhány tagja Pozsonyból folytathatja munkáját, de a cég eddigi elnök-igazgatójának, Panyi Lászlónak még nem tisztázott új pozíciója. A magyar leányvállalat igazgatója a cseh Jan Hamr lesz.

Laskóy szerint a hulladékok elégetését is lehetővé tevő új hejőcsabai kemence lakossági ellenzése miatt kirobbant botrány nem játszott szerepet a magyarországi vezetőség kicserélésében. A széntüzelésű kemencék kapacitásának tíz százalékát kiváltó, 300-400 millió forintból megépült kemence addig nem üzemelhet, amíg a zöldszervezetek által kezdeményezett, több éve húzódó bírósági eljárás le nem zárul. A cég szerint a 365 dolgozót foglalkoztató hejőcsabai gyár e berendezés nélkül tud gazdaságosan termelni. A kommunikációs igazgató szerint a tulajdonos elégedett a magyar leányvállalat teljesítményével.

A mintegy nyolcszáz embert foglalkoztató magyar Holcim-cég 2001-ben több mint 24 milliárd forint forgalmat ért el. A Holcim a világ második legnagyobb cementipari holdingja, világszerte mintegy ötvenezer embert foglalkoztat, és 2001-ben több mint 13 milliárd svájci frank volt a forgalma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik