Belföld

Vita a NOB és a görögök között: Athén szerint nem késik az olimpia

Görögország visszautasítja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kifogásait – a nemzetközi sajtó így kommentálja azt a vitát, amely Jacques Rogge NOB-elnök és a görög kormányfő között bontakozott ki.

Korábban Rogge azt állította, hogy a görögök kicsúsznak a határidőből, több létesítmény átadása is késik. Ez pedig aggasztja a 2004-es athéni olimpia lebonyolításáért felelős nemzetközi szervezetet. A görög politikusok váratlanul vehemens nyilatkozatokban utasították vissza a NOB-elnök kifogásait, s egyúttal azt hangsúlyozzák, hogy minden határidőt be fognak tartani.

Maga a görög miniszterelnök, Kosztasz Szimitisz is nemtetszésének adott hangot annak kapcsán, hogy Rogge kritizálta a balkáni ország előkészületeit. Szerinte érthetetlen, hogy miként jutott Rogge olyan következtetésekre, amelyek nem állják meg a helyüket.

Telemakhosz Hitirisz görög kormányszóvivő azonnal be is jelentette: Szimitisz kormányfő levelet írt Roggénak, amelyben felhívja a figyelmet arra, hogy „nincs szükség olyan drámai nyilatkozatokra”, mint amilyeneket a NOB-elnök tett az athéni előkészületek kapcsán.

Rogge egyébként nemcsak a stadionépítések késlekedését kritizálta, hanem azt is kifogásolta, hogy az általános infrastrukturális helyzet, így például az utak állapota sem megfelelő Görögországban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik