Belföld

Leépít a a Rába Futómű

A Rába Futómű Kft. elbocsátja 175, döntően alkalmazotti munkakörben dolgozó munkatársát; a csoportos létszámleépítést a társaság csütörtökön jelentette be a Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Központban.

Vissi Ferenc, a futómű kft. humán erőforrás igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: a létszámcsökkentés a futómű kft. munkavállalóinak 6,8 százalékát érinti. Az üzemi tanács a csoportos létszámleépítéssel kapcsolatos döntéshez hozzájárult, a szakszervezet pedig tudomásul vette.

Az igazgató tájékoztatása szerint a kft.-n belül az improduktív és a produktív dolgozók jelenlegi aránya versenyképtelen a piacon. Ezért a versenyképesség növelése érdekében integrált vállalatirányítási rendszert vezettek be, új értékesítési és marketing szervezetet hoztak létre, ezáltal váltak szükségtelenné az érintett munkakörök. A cég nem termelő tevékenységet szüntet meg, hanem a hatékonyságot kívánja javítani – emelte ki.

A csoportos létszámleépítésbe kerülő dolgozók munkaviszonyukat azonnali hatállyal is megszüntethetik, a kollektív szerződés szerinti járandóságokat ez esetben is megkapják.

A megyei munkaügyi központ hétfőn tájékoztató irodát nyit a győri futómű gyárban, ahol további álláslehetőségekről informálódhatnak az érintettek.

A Rába Járműipari Holding Rt. 2002-ben 2,4 milliárd forint veszteséggel zárta az évet. A pozitív null szaldó tehát 2,4-2,5 milliárd forintos javulást fejez ki a holdingnál, amelynek árbevételét mintegy 60 százalékban a futómű gyár adja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik