Belföld

Mennyit ér a Heti Válasz?

Február végén értékelteti fel könyvvizsgálóval az azonos című orgánumot megjelentető Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft.-t a tulajdonos Természet- és Társadalombarát Fejlődésért Közalapítvány (TTFK) - közölte Elek István szerdán az MTI érdeklődésére.

A TTFK elnöke, aki a hetilapot főszerkesztőként jegyzi, úgy nyilatkozott: tudomásuk szerint az illetékes bíróság elfogadta a Heti Válasz Alapítvány bejegyzési kérelmét, amelynek értékesíteni kívánják a lapot. Közlése szerint üzleti titokként kezelik a lapot kiadó cég árát, annyit azonban elmondott, a tavaly december elején készült becslést aktualizálják.

Kérdésre Elek István úgy nyilatkozott, az értékesítésig mindenképpen a lap főszerkesztője marad, s azt követően is szívesen betöltené a posztot; közlése szerint azonban szó sincs arról, hogy e tisztségért lemondana a TTFK kuratóriumának vezetéséről.

A TTFK kuratóriuma január 16-án döntött arról, hogy a szerkesztőség kezelésében lévő alapítványnak eladják a lapot, amelynek megjelenését – a csőd- és a felszámolási eljárás elkerülése érdekében – még negyedéven át biztosítják.

Elek István már akkor úgy nyilatkozott: az elképzeléseik szerint a vételárat közadakozásból összegyűjtő, a lap szellemiségének megőrzésére kötelezettséget vállaló alapítvány létrehozását a Nyugdíjasok a Polgári Jövőért Alapítvány már magára vállalta.

A döntés meghozatala után az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett arra: a TTFK-nak azért kellett tevékenységi köre szűkítéséről döntenie, mert a parlament a 2003-as költségvetésben a tavalyi állami támogatásnak csupán egytizedét, 50 millió forintot biztosított a közalapítvány számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik