Belföld

A Híf-nek nem tetszett a Matáv ajánlata

A Hírközlési Döntőbizottsága elutasította a Matáv előfizetői hurok átengedésére benyújtott referenciaajánlatát. Az előfizetői hurok felszabadítása után az előfizetők szabadon választhatnak a vezetékes telefonszolgáltatók között.

A Hírközlési Felügyelet (HíF) Hírközlési Döntőbizottsága elutasította a Matáv Rt. előfizetői hurok átengedésére benyújtott referenciaajánlatát. A Hírközlési Felügyelet csütörtöki közleményében azt is nyilvánosságra hozta, hogy a döntőbizottság egyben kötelezte a Matávot: 30 napon belül újabb referenciaajánlatot juttasson el a testülethez jóváhagyásra.

A szóban forgó referenciaajánlat, illetve a benne szereplő ár elfogadása azért fontos, mert ez az az összeg, amiért egy távközlési szolgáltató, jelen esetben a Matáv, köteles átengedni egy másik szolgáltatónak az előfizetői hurkot.

Az előfizetői hurok a telefonközpont és egy lakossági vagy üzleti előfizető házában, illetve irodájában elhelyezett telefon csatlakozó között lefektetett érpár. Az előfizetői hurok kötelező felszabadítása teszi lehetővé, hogy az előfizetők szabadon választhassanak a vezetékes telefon szolgáltatók között, azaz ne legyenek kiszolgáltatva annak a társaságnak amellyel a lefektetett telefon vonal fizikailag összeköti őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik