Belföld

Kaotikus állapotok és belharcok a Kisgazdapártban

Ismét a posztokért vívott harcok jellemzik a Független Kisgazdapártot, bár egyesek szerint ez csak öntisztulási folyamat - olvasható a Magyar Hírlapban. A bíróság által jóváhagyott elnökség már megosztott, s az elnököt és a főtitkárt torgyánizmussal vádolják.

A kisgazdapártnál eddig mindössze nyolc megyében volt tisztújítás, ahol a tagok többsége visszatért az anyapárthoz. Akik ezt nem tették, azok kivárnak.
Az országos elnökség három embertől visszavonta a szervezési megbízást. Egyikük Pallag László, aki az előző ciklusban országgyűlési képviselő volt. Az olajügyekről elhíresült Pallagot a helyi szervezet ki is zárta tagjai sorából. Horváth Gábor Fejér megyéből bizalmatlansági indítványt nyújtott be a párt főtitkára, Hegedűs Péter ellen. Horváth szerint az elnökség és a főtitkár között elmérgesedett a helyzet, de azt kijelentette, Hegedüsnek nem lett volna joga felfüggesztenie őt. Mint mondta, épp az elnök és a főtitkár volt Torgyán hűbérese, s meggyőződése, hogy a viszályt külső politikai erők szítják. Hegedűs Péter elmondta: kaotikus állapotok uralkodnak a megyében. Hegedüs Péter szerint a mostani tisztújítás a tisztulás része, s a kisebb szakadásokat nem spórolhatja meg a párt.

Lengyel Zsolt budapesti elnök ellen az volt a kifogás, hogy az angyalföldi szervezetbe visszatérő Cseh Sándor még nem oszlatta fel a Kisgazda Szövetséget, pedig kritérium, hogy a tagok más kisgazda szervezethez nem kötődhetnek. Budapesten más gondok is akadtak. Szentgyörgyvölgyi Péter egykori frakcióvezető hiába szervezte újjá az V. kerületi alapszervezetet, sajtóközleményben kijelentette a Kisgazda Polgári egyesület alapító tagja, így ő sem térhet vissza az anyapártba. A budapesti elnök sem érti mi történik, torgyáni örökségnek minősítette a jelenlegi helyzetet.
Az országos elnökség felszólította Gyimóthy Gézát, Torgyán volt főtitkárát, döntse el: a párt elnökségi tagságát vagy köztisztviselői beosztását választja. Ma elnökségi ülés lesz a pártban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik