Belföld

A gyerkőcök nyári táborokban készülnek a csatlakozásra

A tematikus nyári táborok szervezését 180 millió forinttal támogatja az idén a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium - közölte csütörtökön Győrött tartott sajtótájékoztatóján az ifjúsági miniszter.

Jánosi György elmondta: a támogatásokkal az Európai Unióval kapcsolatos nyári programokat, továbbá a fogyatékkal élők táborait és az erőszak-mentességet zászlóra tűző tolarencia táborokat segíti a minisztérium. – Az állami forráshoz pályázati úton juthatnak hozzá a táborok szervezői – közölte.

A miniszter a tárca új kezdeményezései közül kiemelte a Gyermekmosoly elnevezésű programot, amely központi forrásokkal ösztönzi a gyermek és ifjúsági közönséghez szóló, értékeket képviselő médiaműsorok, tv-filmek, magazinok készítését.

Jánosi György kijelentette: a játszótér építési program ez évben folytatódik, az erre a célra elkülönített 140 millió forintos keretből pályázat révén lehet támogatást nyerni. A miniszter elismeréssel szólt a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat kezdeményezésében létrejött megyei kábítószerügyi egyeztető fórumról, és javasolta a regionálissá bővítését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik