Belföld

Network Associates üzleti eredményei

A Network Associates a negyedik negyedévben 256 millió dolláros bevételt ért el; az éves bevétel 942 millió dollár.

Négy egymást követő negyedévben nyereséges a cég

A Network Associates, Inc. (NYSE: NET) bejelentette, hogy a 2002. december 31-ével lezárult negyedik negyedévben 256 millió dolláros nettó bevételt ért el. A Network Associates’ negyedik negyedévi nettó nyeresége 44,2 millió dollár volt, azaz 0,26 dollár részvényenként. A negyedik negyedévben a pro forma nettó nyereség 0,29 dollár volt részvényenként.
A 2002. év egészét nézve a Network Associates 941,9 millió dolláros bevételt ért el. A nettó nyereség az év során 90,2 millió dollár volt, vagyis 0,57 dollár részvényenként. A 2002. évben a pro forma nettó nyereség 135,6 millió dollárt tett ki ez 0.76 dolláros nyereséget jelent részvényenként. A 2002. évi eredmények 16 millió dollár akvizícióval kapcsolatos költséget és 23,8 millió dollár részvényalapú kompenzációs díjat tartalmaznak.

A negyedik negyedévben a cég 49 millió dolláros bevételt könyvelt el készpénzben működése során, valamint lezárta a Deersoft, Inc. és a Bysupport S.A. felvásárlását, így a negyedévet összesen 1,04 milliárd dollár értékű készpénzzel és könnyen értékesíthető értékpapírral zárta.
“A Network Associates továbbra is meggyőző működési eredményt mutat fel” – jelentette ki George Samenuk, a Network Associates elnöke és vezérigazgatója. “Nehéz döntéseket hoztunk és megtettük azokat a lépéseket, amelyek szükségesek voltak a cég nyereségességének javításához és ahhoz, hogy részvényeseink számára biztosítsuk a megfelelő értéket.”

A Network Associates a Deersoft, Inc. felvásárlásával további elkötelezettséget vállalt a hálózatvédelemre, valamint a spam-ek kiszűrésére a vállalati hálózatokból. A Deersoft felvásárlása az első lépés a cég spam és tartalomszűrő technológiai befektetéseinek sorozatában. A technológiát a cég a vállalatok asztali gépeire szállítja és integrálja a McAfee GroupShield és WebShield alkalmazásokba az email szerverek és Internetes átjárók biztonságának védelmében. A cég az ePolicy Orchestrator-t, a McAfee vállalati ügyviteli szoftverét is felfrissíti, amely így kezelni tudja az asztali gépeken alkalmazott megoldást, a SpamKiller Enterprise-t.

A Network Associates folytatta az innovációs munkát: ezúttal egy olyan szabadalmat mutatott be, amely kiküszöböli a böngészőkre vonatkozó korlátozásokat és a végfelhasználók számára lehetővé teszi, hogy online alkalmazásokat is futathassanak az általuk választott böngészővel, beleértve a McAfee Security online szolgáltatásait.

A negyedik negyedévben emellett a cég a Bysupport S.A. megvételével fokozta globális jelenlétét. A Bysupport S.A. Latin-Amerika egyik legnagyobb biztonsági megoldásokkal foglalkozó viszonteladója, így a Network Associates megjelenik Chilében, Costa Ricában, Salvadorban, Guatemalában és Panamában. Az európai, közel-keleti és afrikai régió elnöke Kevin Weiss lett.

A Network Associates vezetősége Ray Smets-szel bővült, aki a Sniffer Technologies üzleti egységének elnökeként csatlakozott a céghez.

PÉNZÜGYI KILÁTÁSOK
A Network Associates 2003. első negyedévére kb. 225-230 millió dolláros nettó bevételt tervez. Pro forma alapon a cég 2003. első negyedévére részvényenként 0,09-0,11 dollár nettó nyereséget vár. A teljes 2003-as naptári évre a cég 1,0 – 1,03 milliárd dolláros nettó bevételt tervez, amely részvényenként 0,70-0,75 dolláros pro forma nettó eredményt jelent.
A pro forma nettó eredmény nem tartalmazza a cég átváltható adóssága után fizetett kamatok költségét, az amortizációs költségeket, az alkalmazottak részvényvásárlási opcióhoz kapcsolódó kompenzációs díjakat és bizonyos egyszeri díjakat.


PR ügynökség:


Szezám Kommunikációs Kft.
Ügyvezető: dr. Szekfű András
Tel: 438-0650
Fax: 315-1983
szezam@szezam.hu
www.szezam.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik