Belföld

Februárban újabb Volán-sztrájk?

24.hu
24.hu

2003. 01. 20. 15:15

A Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) február elejére újabb sztrájkot hirdet, amennyiben január 31-ig nem tudunk megállapodni a Volán dolgozók bérfelzárkóztatásáról - mondta Inokai Géza, a Közúti Közlekedési Szakszervezet elnöke az MTI-nek hétfőn. Az elnök a hétfői egyeztetést eredménytelennek nevezve úgy vélte, hogy a munkáltatói oldal eddigi javaslatai érdemben nem különböznek egymástól.

A szakszervezet továbbra is fenntartja a Volán dolgozók bérfelzárkóztatására vonatkozó követelését, amit a munkáltató, a tulajdonos eddigi javaslatai nem elégítenek ki - tette hozzá a szakszervezete elnöke. Inokai Géza elmondta, hogy a tervek szerint a hét közepén folytatják a tárgyalásokat, ám figyelmeztetett: amennyiben újabb egyeztetésre nem kerül sor, az érdekképviselet kénytelen lesz meghirdetni a munkabeszüntetést.

A szakszervezet eredeti követelései a tárgyalások során egyes részletekben módosultak, de a végcél nem változott - hangsúlyozta Inokai Géza. Kifogásolta, hogy a munkáltató bérfejlesztési ajánlata egy évre szól és a szakszervezet nem látja biztosítottnak a felzárkóztatás további lépéseit.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.