Belföld

A Nico bezárja magyarországi áruházait

Január 31-ével bezárja magyarországi áruházait az olasz Nico Hungary Kft., amely ruházati termékek és cipők értékesítésével foglalkozik, s az utóbbi időben a vártnál gyengébben ment az üzlete - tudta meg a Világgazdaság.

A szigetszentmiklósi ipari parkban működő társaságnál egyelőre nem kommentálták a hírt, mondván, az olasz tulajdonosok a jövő héten jönnek Magyarországra, hogy a részletekről tárgyaljanak.

A hírek szerint az olasz cég nem vonul ki teljesen hazánkból, befektetésekkel ugyanis továbbra is foglalkozik majd. A Nico Hungary Kft.-t 1994-ben hozták létre, 40 millió forintos alaptőkével. Árbevétele a rendelkezésre álló legfrissebb adatok szerint 480 millió forint volt 1998-ban és 555 millió 1999-ben. A társaságnál 40 ember dolgozik, három üzlete van, egy a szigetszentmiklósi ipari parkban, egy a budaörsi Auchan-ban és egy a Mammut 2-ben. A Nicónak Olaszországon kívül Venezuelában, Ausztráliában vannak üzletei, s igen nagy hangsúlyt fektet a kelet-európai piacra: Magyarország mellett Lengyel-, Csehországban, Litvániában épített ki hídfőállásokat. Egyelőre nem tudni ezeknek az üzleteknek mi lesz a sorsa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik