Belföld

Dávid fölényesen vezet

Február közepén tartja tisztújító országos gyűlését az MDF, s a párt tíz megyei választmányából már jelezték: Dávid Ibolyát javasolják pártelnöknek. Erről Csáky András választmányi elnök nyilatkozott tegnap. A demokrata fórumban általános az a vélekedés, hogy Dávid Ibolya pozíciója „megdönthetetlen".

Lezsák Sándor és Gémesi György is fontolgatja, hogy ringbe száll az elnöki posztért. Csáky András elmondása szerint két megyében a második helyen Gémesi György szerepel. Úgy tudjuk, bizonyosra vehető, hogy Bács-Kiskun megye – a hagyományoknak megfelelően – a lakiteleki alapító atyát javasolja majd elnöknek. A további kilenc megyei választmány és a budapesti választmány esetében a tisztújítás január 20-ig befejeződik. Az új országos választmány január 25-én tesz ajánlást az országos gyűlésnek a pártelnök személyére.

Dávid Ibolya a közszolgálati rádióban úgy nyilatkozott: egy demokratikus pártban elképzelhető, hogy az elnöknek lesznek kihívói. Arról is beszélt, hogy a politikai jobbközépen – értékrendje alapján – ma valójában nincs riválisa az MDF-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik