Belföld

Katonai óriásmegrendelést kapott a Rába

A Magyar Honvédség katonaijármű-beszerzési pályázatára benyújtott ajánlata alapján a bírálók a Rába Járműgyártó Kft.-t választották a Magyar Honvédség beszállítójának a terepjáró járműkategóriában 15 éves időszakra.

A Rába várakozásai szerint ez mintegy 8000 darab gépjármű szállítását teszi lehetővé másfél évtized alatt. A következő hetekben kerül sor a hosszú távú keretszerződés kidolgozására, majd annak aláírása után az első két év, azaz 2003-2004 konkrét szállítási feltételeinek meghatározására.

A Rába ezzel együtt a Magyar Honvédség mindenkori igényei alapján szükségessé váló importnak megfelelő export ellentételezését és beruházás megvalósítását is vállalta.

“A 15 éves keretszerződés – melynek kidolgozására az elkövetkező hetekben kerül sor -, illetve az abban vállalt kötelezettségek teljesítése révén a futómű- és a járműipari alkatrészgyártás mellett a katonai járműgyártás a holding harmadik stratégiai üzletévé emelkedik” – emelte ki az eredményhirdetés alkalmából Steiner László vezérigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik