Belföld

Állami szoftverbeszerzés 11 milliárdért

A Miniszterelnökség Közbeszerzési és Gazdasági Igazgatósága (MKGI) összesen 11,25 milliárd forint keretösszegben szerez be Microsoft, és Novell szoftvereket - derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A központosított közbeszerzés hatálya alá tartozó és ahhoz önként csatlakozó 1010 intézmény részére bruttó 8,75 milliárd forintért vásárolnak Microsoft illetve 2,5 milliárd forint értékben Novell szoftvereket. Emellett egyedi intézményi igények esetén, a nyerteseknek kapcsolódó szolgáltatásokat is nyújtaniuk kell, illetve működtetniük kell az ellátási rendszert.

A hirdetmény közzétételével indított tárgyalásos eljárást, a Microsoft termékek szállítására, mint közös ajánlattevő 14 kereskedő nyerte el: a Microsoft Ireland Operation Ltd., a Microsoft Magyarország Kft., az Albacomp Rt., a Getronics Magyarország Kft., Hewlett-Packard Magyarország Kft., a KFKI Számítástechnikai Rt., az Ingram Micro Magyarország Kft., a Minor Rendszerház Rt., a Montana Rt., a Synergon Informatikai Rt., a Systrend Számítástechnikai Rt., a Számalk Informatikai Rendszerek Rt., a Hungarnet Egyesület, és a Rufusz Computer Kft.

A Novell számítógépes programok szállítását, mint közös ajánlattevő a Novell Magyarország Kft., az Albacomp Rt., a CNW Rt., a Montana Rt., a Novell Professzionális Szolgáltatások Magyarország Kft., a Szinva NET Kft., a Synergon Rt., a Systrend Számítástechnikai Rt., a Var Kft., és a WSH Kft. nyerte el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik